Ce sunt uleiurile esențiale?

Uleiul esențial este cel mai important compus aromatic din plante. Se obține din tulpini, semințe, flori, scoarță și alte părți ale plantei. Acestea au o contribuție valoroasă prin atragerea insectelor pentru polenizare, prin îndepărtarea dăunătorilor și prin protejarea plantelor împotriva bolilor, cum ar fi ciupercile și bacteriile. De asemenea, acestea întăresc planta împotriva influențelor dăunătoare ale mediului. Fără această funcție de comunicare și de protecție, plantele nu ar putea supraviețui. Substanțele esențiale ale plantei asigură o protecție optimă și holistică a sistemului imunitar.

Și tocmai aceste proprietăți ale uleiurilor esențiale din plante sunt cele pe care le putem utiliza în aromoterapie. Aceste arome volatile ne ajută să ne susținem în mod optim organismul și să ne hrănim mintea și sufletul. Oricine a simțit vreodată aroma uleiurilor terapeutice de înaltă calitate știe ce senzație profundă de bunăstare pot declanșa.

doTERRA Magnolio Maja Lemon Tree

Inhalarea uleiului de trandafir, de exemplu, vă transportă automat într-un câmp de trandafiri, în timp ce uleiul de portocale vă transportă imediat într-o livadă de portocali din sud. Puteți utiliza acest efect oricând și oriunde pentru o mică pauză de la viața de zi cu zi sau pentru o sesiune de wellness între timp. Nu e de mirare, pentru calitatea deosebită a uleiurilor de înaltă calitate se folosesc numai ingrediente naturale. Aceste uleiuri esențiale se obțin fie prin distilare cu aburi (de exemplu, lavanda, eucaliptul, arborele de ceai, trandafirul și menta), fie prin presare la rece în cazul citricelor (de exemplu, lămâia, portocala și bergamota).

Acestea sunt de 50 până la 70 de ori mai puternice decât plantele medicinale și au o putere antioxidantă ridicată.

Utilizarea de material vegetal pur (autentic) este importantă pentru calitatea unui ulei esențial, la fel ca și prelucrarea atentă. Uleiurile esențiale reprezintă puterea concentrată a naturii pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră. Nu e de mirare că au fost folosite de mii de ani de multe culturi diferite pentru beneficiile lor terapeutice și medicinale.

Din ce în ce mai multe studii științifice moderne demonstrează în prezent eficiența uleiurilor esențiale și deschid calea către o bunăstare holistică pentru întreaga familie, în armonie cu natura.

Ce face ca uleiurile esențiale să fie atât de speciale?

Ele sunt cea mai pură minune a naturii, deoarece sunt alcătuite dintr-o varietate incredibilă de substanțe. Unele uleiuri conțin până la 500 de componente complexe diferite, unele dintre ele nemaiîntâlnite până acum. Până în prezent, doar o mică parte din speciile de plante au fost analizate pentru beneficiile lor pentru sănătate. Aceste arome au avut efecte pozitive uimitoare. Unul dintre cele mai bine studiate dintre acestea este uleiul esențial de lavandă.

Amestecul special de monoterpene, diterpene, sesquipertene, esteri, alcooli și terpenoizi face ca fiecare ulei să fie unic ca o amprentă digitală.

Dacă uleiurile nu sunt standardizate prea mult, ele reprezintă o sursă inepuizabilă de diversitate naturală și sunt ideale pentru a pune la dispoziția omului modern complexitatea ingredientelor active ale unei plante într-un mod convenabil și eficient.

O altă proprietate foarte specială a uleiurilor esențiale este capacitatea lor de a se adapta la condițiile de mediu în schimbare. Acesta este modul în care plantele se dezvoltă împreună cu noi, oamenii. Acestea sunt alcătuite din aceleași molecule organice și sunt expuse la aceiași factori de stres și amenințări. Ei trebuie să se protejeze împotriva acestui lucru. De aceea, utilizarea uleiurilor esențiale este deosebit de benefică pentru bunăstarea și sănătatea noastră, mai ales în perioadele dificile.

Uleiurile esențiale și efectele lor sunt destul de uimitoare, deoarece, din punct de vedere holistic, acestea susțin bunăstarea optimă și sănătatea organismului. Uleiurile au un efect antibacterian, antiviral, antifungic și antiinflamator și au un puternic efect antioxidant împotriva radicalilor liberi. De asemenea, acestea pot susține regenerarea celulară și pot preveni procesele de îmbătrânire. Acestea au un efect calmant și antispasmodic și întăresc în mod optim sistemul imunitar. Uleiurile din plante pot avea un efect foarte rapid (adesea în decurs de un minut) asupra întregului organism. Cu toate acestea, acest lucru se aplică doar unui ulei esențial de înaltă calitate. De aceea, calitatea este totul aici.

Pe de altă parte, uleiurile de înaltă calitate pot fi foarte eficiente în susținerea pozitivă a emoțiilor și, astfel, în promovarea și consolidarea unității dintre corp, minte și inimă. Acest lucru se datorează faptului că simțul olfactiv este singurul simț care nu este prefiltrat de către creier. În acest fel, aroma uleiurilor ajunge direct la sistemul limbic prin intermediul bulbului olfactiv. Emoțiile, credințele, impulsul și motivația, precum și performanța intelectuală sunt localizate în această parte foarte veche a creierului.

Și astfel, parfumul uleiurilor esențiale de înaltă calitate poate fi deosebit de benefic în perioadele de stres, anxietate și stres. suferință și lipsă de motivație. Bineînțeles, acestea sunt ideale și pentru a oferi stabilitate și securitate în procesele de schimbare și pentru a însoți procesele de transformare. De asemenea, acestea pot asigura o protecție energetică importantă. Deoarece fiecare ulei are o semnificație emoțională, poate fi folosit și într-un mod foarte precis. Lavanda, de exemplu, este uleiul comunicării, iar bergamota este uleiul acceptării de sine. Uleiurile de citrice, cum ar fi uleiul de portocale, au un efect general de ridicare a dispoziției.

Pentru a obține un efect fizic și emoțional optim, calitatea terapeutică a uleiurilor este crucială. Pentru că numai uleiurile sunt suficient de subtile pentru a produce efectul pozitiv dorit.

Un ulei esențial este un miracol al naturii și oferă bunăstare și protecție emoțională, fizică și mentală.

Știați că …

… simțul mirosului este cel mai vechi și cel mai vital simț?
Mai ales în primele timpuri, acesta proteja oamenii de pericole precum focul, gazele sau otrava. Ei puteau mirosi ploaia și furtunile iminente și ajutau la găsirea apei și a hranei. Dar chiar și în timpurile moderne, mirosim adesea mâncarea pentru a vedea dacă mai este comestibilă sau putem recunoaște focul și flăcările.

… oamenii au un sistem olfactiv foarte complex?
Acesta respiră aproximativ 20.000 de ori pe zi și percepe moleculele de miros prin mucoasa nazală de fiecare dată. Aceste molecule sunt analizate de 10 până la 30 de milioane de celule olfactive situate pe membrana mucoasă. Aceasta are receptori care pot recunoaște 400 de mirosuri diferite.

doterra Air

… experiențele au o memorie olfactivă?
Spre deosebire de simțurile auzului și văzului, informațiile de la simțul olfactiv nu trec prin talamusul din creier. Prin urmare, acestea nu sunt filtrate. În schimb, acestea ajung direct în sistemul limbic, unde sunt procesate experiențele, sunt stocate amintirile și sunt evaluate emoțional evenimentele. De aceea, fiecare miros este întotdeauna asociat cu un sentiment pozitiv sau negativ. Cine nu-și amintește mirosul unei pajiști cosite, al pădurii sau al prăjiturii făcute în casă de bunica? Toată lumea are probabil o idee specifică despre lavandă, portocală și mentă.

Deci nu este o coincidență că nu poți mirosi pe cineva. De asemenea, se spune că organismul are nevoie de uleiuri care îi plac. Uleiurile care nu-ți plac, sufletul.

… fiecare ulei are o semnificație emoțională?
Acesta este motivul pentru care aceste uleiuri pot fi folosite în mod special pentru a avea un efect pozitiv asupra problemelor emoționale, cum ar fi anxietatea, stresul, tristețea, furia, depresia și lipsa de motivație. Dar și ca o alternativă naturală pentru stările depresive de tot felul. Acest efect emoțional al uleiurilor poate fi folosit pentru întreaga familie, fie că este vorba de studii, la serviciu, acasă sau în călătorii.

… nimic nu ne provoacă și ne stimulează creierul mai mult decât mirosul?
Deoarece capacitatea noastră de a recunoaște și de a distinge mirosurile scade după vârsta de 40 de ani, utilizarea uleiurilor esențiale în aromaterapie este un pas important în antrenarea memoriei și a simțului olfactiv. Aceasta este utilizată și pentru pacienții cu Alzheimer și demență.

… doar uleiurile terapeutice de cea mai bună calitate sunt suficient de subtile pentru a obține efectul fizic și emoțional dorit?

doTERRA Maja Aromatic

… uleiurile ieftine pot provoca dureri de cap și disconfort?
Acest lucru se datorează faptului că solvenții concentrați pe care îi conține pot irita nervul de avertizare și durere (nervus trigeminus).

… uleiurile esențiale pot străpunge bariera hemato-encefalică?
De ce uleiurile de înaltă calitate pot fi folosite pentru bolile neurologice și autoimune. Tămâia este cel mai bun exemplu în acest sens.

… un ulei esențial poate crește frecvența vibrațională și astfel poate contribui în mod decisiv la bunăstarea fizică și psihică?
Trandafirul este unul dintre uleiurile cu cea mai înaltă vibrație.

… utilizarea uleiurilor în aromoterapie este un pas important în depășirea separării dintre minte și emoție, precum și dintre suflet și trup?

Cum recunosc un ulei esențial de înaltă calitate?

Din păcate, nu există un standard de calitate a uleiurilor esențiale pe care clienții să îl poată folosi ca ghid. Din acest motiv, producătorii de uleiuri de înaltă calitate, în special, au început să își definească propriile standarde de înaltă calitate și să le facă publice.

Clasificarea în categoriile natural sau natural pur, natural, natural, identic cu natura sau artificial poate fi folosită ca un ghid aproximativ.

doterra Air

În această clasificare, uleiurile naturale sau natural pure au cea mai bună calitate. Acestea se caracterizează în primul rând prin faptul că sunt compuse doar din uleiul esențial care le dă numele și nu sunt amestecate cu altele. Numai aceste uleiuri sunt autentice și veritabile în ceea ce privește aromaterapia modernă. Printre acestea se numără și uleiurile terapeutice, care trebuie însă să îndeplinească cele mai înalte cerințe de calitate.

În descrierea uleiurilor pure din punct de vedere natural trebuie să se menționeze denumirea botanică exactă, regiunea de cultivare, metoda de cultivare (convențională sau ecologică), partea de plantă utilizată (frunze, tulpină etc.) și metoda de extracție. Ar trebui să se acorde o atenție deosebită faptului că unii producători acordă o mare importanță unui nivel ridicat de transparență și dezvăluie rezultatele analizelor biochimice și fizice (de exemplu, prin intermediul numărului de lot) în acest scop.

Cu toate acestea, există diferențe considerabile de calitate chiar și în cadrul uleiurilor naturale, care adesea nu pot fi evidențiate decât prin rezultatele analizelor – cu condiția ca producătorii să garanteze această transparență.

Cultivarea uleiurilor naturale pure ar trebui să se desfășoare cât mai natural posibil, în zona de creștere optimă, iar condițiile pentru cea mai bună recoltă posibilă și caracteristicile specifice ale plantelor ar trebui să fie garantate. Busuiocul, de exemplu, trebuie recoltat înainte de răsăritul soarelui pentru a avea cea mai mare putere. De asemenea, ar fi ideal să se apeleze la căi scurte de prelucrare și la distilare sau presare la rece. Durata distilării este, de asemenea, decisivă pentru calitate. Bineînțeles, cantitatea și calitatea materialului vegetal sunt, de asemenea, de o importanță decisivă, dar acest lucru nu este adesea recunoscut la prima vedere.

doterra Air

De exemplu, există diferențe mari de preț în cazul balsamului de lămâie, deoarece se folosesc varietăți mai ieftine de balsam de lămâie în locul melissei officinalis de înaltă calitate și foarte puternice.

Bineînțeles, toate aceste caracteristici de calitate conduc, de asemenea, la diferențe considerabile de preț, chiar și pentru uleiurile naturale.

Ca un ghid aproximativ, se poate spune: Cu cât un producător este mai transparent în ceea ce privește analizele sale, cu atât calitatea este mai mare.

Următorul nivel de calitate este cel al uleiurilor esențiale naturale, care constă din mai multe componente de uleiuri naturale pure. Așadar, nu doar planta omonimă. În cazul balsamului de lămâie, de exemplu, ar putea fi vorba de alte specii de balsam de lămâie care se adaugă la melissa officinals.

Prin definiție, uleiurile naturale nu trebuie să conțină niciun aditiv sintetic. În cazul în care un ulei natural este amestecat cu aditivi sintetici, acesta este denumit natural/identice cu cel natural.

Următoarele niveluri, identic cu cel natural și artificial, sunt uleiuri produse pur sintetic. În cazul uleiurilor identice cu cele naturale, se încearcă să se imite compoziția chimică a uleiurilor. Cu toate acestea, acest lucru este imposibil din cauza complexității uleiurilor. De exemplu, un ulei de rozmarin identic cu cel natural este format din aproximativ 11 componente, în timp ce uleiul natural pur are 150 de ingrediente. Uleiurile identice cu cele naturale sau artificiale sunt adesea folosite în produsele cosmetice, în parfumuri sau în produsele de uz casnic.

Clienții care lucrează energic recunosc imediat calitatea unui ulei după vibrațiile sale. Acest lucru se datorează faptului că uleiurile de înaltă calitate au o vibrație ridicată, care are, de asemenea, un efect de creștere a frecvenței și, astfel, are o influență pozitivă asupra corpului, minții și sufletului.

Randamentul ridicat al uleiurilor de înaltă calitate înseamnă adesea că acestea nu sunt mai scumpe decât un produs ieftin.

Cum se vaporizează uleiurile esențiale?

Pentru aplicarea clasică în aromaterapie, se recomandă ca uleiurile de înaltă calitate să fie pulverizate fin în difuzor. Un difuzor cu ultrasunete distribuie uleiurile la rece prin cele mai fine particule de ulei din aer, permițându-le să fie absorbite în mod optim de organele olfactive. Ideal pentru purificarea aerului, eliminarea agenților patogeni, crearea unui climat pozitiv în încăpere sau optimizarea efectului emoțional al uleiurilor prin intermediul sistemului limbic. Nu se recomandă vaporizarea cu ajutorul popularei lămpi de parfumare, deoarece structura uleiurilor este distrusă la peste 40 de grade și, prin urmare, nu mai servește sănătății și bunăstării.

De ce să aplici uleiuri esențiale pe talpa piciorului?

Există mai multe motive pentru utilizarea uleiurilor esențiale pe tălpile picioarelor:
Uleiurile pătrund în organism direct prin tălpile picioarelor, în starea lor originală, fără a fi alterate de metabolismul ficatului. Durează doar 20 de minute! De asemenea, tălpile picioarelor sunt mai puțin sensibile, ceea ce facilitează utilizarea așa-numitelor uleiuri esențiale fierbinți (de exemplu, scorțișoară, cuișoare, oregano, cimbru). Uleiurile trebuie întotdeauna diluate, mai ales în cazul copiilor și al persoanelor sensibile. Deoarece tălpile picioarelor nu au o barieră protectoare de glande sebacee, uleiurile pot avea un efect deosebit de intens și sunt absorbite rapid.

Un alt avantaj este faptul că, cu 72.000 de terminații nervoase, tălpile picioarelor au mai mulți nervi decât orice altă parte a corpului. Prin aplicarea uleiurilor pe tălpile picioarelor, puteți ajunge la mai multe organe, sisteme și zone ale corpului care au nevoie de sprijin și puteți acționa în mod specific prin intermediul zonelor reflexe ale picioarelor. O binecuvântare – din punct de vedere fizic, mental și emoțional.

Ce uleiuri esențiale pentru piele?

Utilizarea uleiurilor esențiale pentru piele este foarte puțin problematică. În general, toate uleiurile trebuie diluate cu un ulei suport de înaltă calitate. Mai ales pentru copii și persoanele sensibile. Acest lucru este valabil în special pentru uleiurile fierbinți, cum ar fi cuișoarele și scorțișoara, care ar trebui utilizate de preferință pe tălpile insensibile ale picioarelor. Bineînțeles, este important să se evite urechile și ochii. Diluați uleiurile esențiale cu apă? Deoarece uleiurile sunt solubile doar în grăsimi, nu și în apă, ele nu pot fi amestecate cu apă. Diluați uleiurile esențiale cu ulei de cocos? Uleiurile pot fi diluate cu uleiuri suport de înaltă calitate, cum ar fi uleiul de jojoba sau de cocos.

Cu toate acestea, trebuie avut grijă ca acesta să fie fracționat, inodor și incolor, pentru a nu afecta efectul uleiurilor. Ca o indicație aproximativă, o parte de ulei se amestecă cu cinci sau mai multe părți de ulei suport. Atunci când sunt folosite în acest mod, uleiurile pot fi folosite în mod minunat pentru hrănirea și reînnoirea pielii și îngrijirea corpului, iar parfumul lor va încânta simțurile. Ca un spa acasă, puteți amesteca uleiurile cu smântână sau lapte de migdale și apoi să le savurați ca o baie de îngrijire a pielii și de relaxare.

Ce au în comun Cleopatra, doctorul ciumaturg și chimistul Gattefosse?

Așa este: toți au folosit uleiuri esențiale ca remedii de vindecare și de înfrumusețare. În timp ce primii doi sunt cu siguranță cunoscuți de mulți, francezul René-Maurice Gattefosse este cu siguranță cunoscut doar de cunoscători. El este considerat fondatorul aromoterapiei moderne. Dar acum să ne întoarcem la început.

Utilizarea uleiurilor esențiale este cunoscută de mii de ani și, prin urmare, este unul dintre cele mai vechi remedii pentru sănătate, bunăstare și frumusețe. Chiar și egiptenii foloseau uleiuri pentru a face unguente de vindecare și pentru a îmbălsăma morții în scopuri spirituale, medicinale și cosmetice. Dar Cleopatra, cunoscută pentru frumusețea ei legendară, era cunoscută și pentru utilizarea uleiurilor esențiale. Se presupune că a folosit uleiul de trandafir pentru a-l uimi pe Marcus Antonius cu frumusețea ei.

Dar grecii (Hipocrate), romanii și mai târziu arabii s-au bazat, de asemenea, pe cunoștințele fundamentale ale egiptenilor în ceea ce privește utilizarea uleiurilor pentru sănătate. Alchimistul arab Avicena, de exemplu, este considerat pionierul metodei de distilare a plantelor medicinale cu ajutorul alambicurilor. Distilarea este încă cea mai frecvent utilizată metodă de extragere a uleiurilor esențiale, alături de presarea la rece a citricelor.

După aceea, cunoștințele despre proprietățile curative ale plantelor s-au pierdut timp de multe secole. Cunoașterea era păstrată doar în mănăstiri. Uleiurile esențiale au fost redescoperite, în special în timpul ciumei din Evul Mediu, datorită efectului lor antibacterian. În această perioadă, medicii de ciumă erau și ei în stradă, cu măștile lor lungi și tipice de ciumă. În ciocul măștii purtau ierburi amestecate cu uleiuri esențiale pentru a-i proteja de ciumă. De fapt, acești doctori ai ciumei au fost în mare parte feriți de boală, în ciuda contactului apropiat cu cei infectați.

De asemenea, se ardeau ierburi peste tot pe străzi pentru a dezinfecta aerul și a îndepărta duhoarea.

doterra Air

Cu toate acestea, aromaterapia modernă datează de la chimistul francez René-Maurice Gattefosse. Acest lucru se datorează în mare parte unei coincidențe. În 1910, o explozie în laboratorul său i-a provocat arsuri grave la mâini și la scalp, care inițial au devenit foarte inflamate atunci când le-a tratat cu ulei esențial de lavandă, dar rănile s-au vindecat rapid. Acest lucru i-a trezit spiritul de cercetare și a început să cerceteze mai îndeaproape uleiurile esențiale. În timpul Primului Război Mondial, a obținut rezultate impresionante cu uleiurile esențiale într-un spital militar. Datorită proprietăților lor antimicrobiene, Gattefosse a folosit în principal uleiurile esențiale de lavandă, cimbru și cuișoare pentru dezinfecție. În 1937, a popularizat termenul de “aromaterapie” prin lucrarea sa științifică standard. Ca urmare, aromaterapia a fost acceptată încet-încet de medicina convențională din Franța. Uleiurile esențiale au fost folosite în special pentru tratarea bolilor infecțioase și degenerative.

Ca urmare a acestei utilizări din ce în ce mai mari a uleiurilor esențiale în scopuri medicinale, francezul Henry Viaud a stabilit cerințe mai stricte pe care trebuiau să le îndeplinească uleiurile în scopuri medicinale. Uleiurile pentru aplicații medicinale ar trebui să fie absolut autentice (nealterate prin manipulări de orice fel) și autentice (numai uleiul provenit dintr-o plantă cu un nume definit). Ca urmare, producătorii din Franța au început să producă câteva uleiuri în conformitate cu aceste specificații, care erau, în mod natural, mai scumpe. Aceasta a fost nașterea aromoterapiei moderne. Astăzi, producătorii de uleiuri terapeutice de înaltă calitate sunt dedicați aromaterapiei moderne și produc uleiuri în conformitate cu aceste specificații. În acest fel, înțelepciunea despre efectul uleiurilor esențiale în domeniul medical și cosmetic a fost combinată cu cele mai înalte standarde de calitate timp de mii de ani. Acest lucru înseamnă că, în timpurile moderne, avem la dispoziție uleiuri care garantează o utilizare optimă pentru corp, minte și suflet.

Cum poți folosi uleiurile esențiale?

În principiu, acestea pot fi utilizate în 3 moduri diferite: Aromatic, topic (extern) și intern ca supliment alimentar. Trebuie reținut faptul că uleiurile trebuie utilizate numai în scopul pentru care au fost concepute și că numai uleiurile terapeutice de cea mai bună calitate trebuie utilizate intern.

doTERRA Maja Aromatic

Aplicarea aromată a uleiurilor este modalitatea clasică de a te bucura de beneficiile aromoterapiei. Uleiul esențial este fie nebulizat la rece prin intermediul unui difuzor, fie se inhalează adânc 1 – 2 picături prin palmele mâinilor sau prin punctele de puls. Nu se recomandă utilizarea lămpilor cu parfum populare, deoarece structura chimică valoroasă a uleiurilor este distrusă la temperaturi de peste 40 de grade.

Atunci când sunt utilizate pe cale aromatică, uleiurile pot fi folosite în mod foarte specific pentru a influența pozitiv starea de spirit. În plus, aerul poate fi purificat, iar căile respiratorii pot fi relaxate și deschise.

Aplicarea topică sau externă este utilizată în domeniul îngrijirii corporale, al bunăstării și al masajelor. Trebuie avut grijă ca uleiurile esențiale să fie suficient de diluate cu uleiuri grase de înaltă calitate (de exemplu, ulei de jojoba sau ulei de cocos fracționat).

De asemenea, uleiurile esențiale pot fi aplicate direct pe zonele afectate ale corpului. De exemplu, pe tâmple, articulații sau în zona bronhiilor. Trebuie evitat contactul cu ochii sau urechile.

Rollonii diluați gata de utilizare sunt ideali pentru acest lucru, deoarece pot fi luați practic oriunde. Copiii, în special, adoră această opțiune.

Pentru a spori efectul uleiurilor, acestea pot fi aplicate și pe zonele reflexe ale mâinilor și picioarelor sau pe chakre.

Utilizarea locală a uleiurilor are avantajul că acestea sunt absorbite foarte rapid de piele și, prin urmare, sunt benefice pentru întregul organism. Acest lucru înseamnă că un ulei esențial de înaltă calitate poate fi detectat în întregul organism după un timp foarte scurt (în decurs de un minut). De asemenea, poate susține sistemul imunitar și poate atenua rapid simptomele.

doTERRA Maja aplicare externă
doTERRA Maja cu pahar de apă

Utilizarea internă ca supliment alimentar poate fi efectuată numai cu uleiuri de calitate terapeutică destinate acestui scop. Adăugați 1-2 picături într-un pahar de apă (de exemplu, uleiuri de citrice) pentru o băutură minunat de răcoritoare. De asemenea, puteți pune 1-2 picături direct sub limbă (de exemplu, tămâie). Uleiurile cu un puternic efect antiviral sau antibacterian (de exemplu, oregano, arborele de ceai și cuișoarele) pot fi introduse într-o capsulă și înghițite.

Un ulei esențial poate fi folosit și pentru a dezinfecta și curăța gura și gâtul. Uleiurile administrate intern susțin în mod optim și sistemele organismului (de exemplu, sistemul imunitar, sistemul digestiv).

Dacă urmați instrucțiunile, puteți lăsa cu încredere alegerea aplicației pe seama intuiției dumneavoastră. Chiar dacă la început ne ghidăm după recomandări atunci când selectăm uleiurile, ne vom încrede din ce în ce mai mult în instinctul nostru pe măsură ce aplicația avansează. Pentru că inconștientul tău îți va arăta calea cea bună, mai ales când vine vorba de mirosuri.